خدمات موقعیت
همانطور که احتمالاً حدس میزنید، فعالسازی خدمات موقعیتیابی در دستگاه ویندوز شما همان مزایای استفاده از آنها در تلفن همراهتان را دارد. به عنوان شخصی که به طور مکرر سفر میکند و دوست دارد قبل از ترک خانه، مسیرها را بررسی کند، معمولاً از Google Maps در مرورگر خود برای بررسی مسیرها استفاده میکنم. بدون خدمات موقعیتیابی، این عملکرد ممکن نبود.
سناریوی دیگری که در آن رایانه شما از خدمات موقعیتیابی استفاده میکند، برای اپلیکیشنها و وبسایتهاست تا بدون نیاز به ورودی دستی، متوجه شوند که شما در کدام منطقه از جهان هستید. محتوایی مانند فیلمها، برنامههای تلویزیونی یا بازیها ممکن است از منطقهای به منطقه دیگر در دسترس بودن متفاوتی داشته باشند و با دسترسی اپلیکیشنها به موقعیت شما، آنها قادر خواهند بود به طور خودکار به شما دسترسی به آنچه در دسترس است را ارائه دهند.
ویندوز همچنین از دادههای موقعیت شما برای فعالسازی ویجتها و ویژگیهای کوچک در سراسر سیستمعامل استفاده میکند. اطلاعاتی مانند آب و هوا، زمان و ویژگی پیدا کردن دستگاه من در ویندوز ۱۱ نیز از خدمات موقعیتیابی (به همراه Wi-Fi) برای تعیین مکان دستگاه شما در صورتی که آن را گم کنید، استفاده میکند.
تجربیات مشترک
قابلیت تجربیات مشترک در ویندوز به شما اجازه میدهد تا وظیفهای را که در رایانهتان انجام میدادید به گوشیتان منتقل کنید. علاوه بر این، این ویژگی همچنین اشتراک نزدیک و سایر کنترلهای از راه دور و اپلیکیشنهای همراه روی گوشی شما، مانند پیوند تلفن را فعال میکند.
همگامسازی محتواهایی مانند ایمیلها، اعلانها و موارد دیگر بین دستگاهها نیاز به وارد شدن با یک حساب کاربری دارد، بهعلاوه باید به سرویس همگامسازی دسترسی به دادههای خود را بدهید تا بتواند آنها را بین دستگاههای شما انتقالویژگی تجربیات مشترک در ویندوز به شما اجازه میدهد که یک فعالیت را که در رایانهتان انجام میدادید به تلفن خود منتقل کنید. علاوه بر این، همچنین به اشتراکگذاری نزدیک و سایر کنترلهای راه دور و برنامههای همراه را در تلفنتان، مانند لینک تلفن، فعال میکند.
همگامسازی محتوایی مانند ایمیلها، اعلانها و موارد دیگر بین دستگاهها نیاز به ورود به حساب کاربری دارد، بهعلاوه باید به سرویس همگامسازی اجازه دهید به دادههای شما دسترسی پیدا کند تا بتواند آنها را بین دستگاهها جابجا کند. نگرانی از حریم خصوصی؟ بله. راحتی فوقالعاده؟ همچنین بله.
مایکروسافت بهطور صریح از برخی شیوههای مشکوک در اینجا استفاده کرده است، مانند فعالکردن ویژگی بهطور پیشفرض در ویندوز ۱۰ یا مخفیکردن آن در تنظیمات برنامهها در ویندوز ۱۱. اما اگر شما از این که همگامسازی بین مکها و آیفونها به خوبی کار میکند طرفدار باشید، این نزدیکترین چیزی است که در ویندوز خواهید داشت.
جستجوی محتوا و تاریخچه محتوا
آیا تا به حال به این فکر کردهاید که چطور فایلها یا پوشههایی که در ویندوز جستجو کردهاید، دفعه بعدی که به دنبالشان میگردید، به سرعت پیدا میشوند؟ ویندوز چند ترفند جالب دارد که به شما کمک میکند به سرعت آنچه را که به دنبالش هستید پیدا کنید، فقط لازم است چند اقدام مختصر انجام دهید.
در ویندوز ۱۱، جستجوی محتوا به توانایی رایانه شما برای جستجوی فایلها بر اساس محتویات درون آنها اشاره دارد، به جای اینکه فقط از نام فایل استفاده کند. همانطور که احتمالاً حدس میزنید، این کار پیدا کردن فایلهایی مانند اسناد و صفحات گسترده را فوقالعاده آسان میکند. اگر با تعداد زیادی سند سر و کار دارید و در نامگذاری یا سازماندهی صحیح آنها خوب نیستید، این ویژگی به شما کمک خواهد کرد.
تاریخچه محتوا پیگیری میکند که شما چه چیزی را در کامپیوتر خود جستجو میکنید. شما میتوانید آن را غیرفعال کنید، اما اگر متوجه شوید که به طور مکرر به دنبال همان فایلها میگردید، این ویژگی میتواند مفید باشد.
یادآوری ویندوز
ویندوز ریکال شاید جنجالیترین ویژگی است که مایکروسافت در مدت زمان طولانی معرفی کرده است. هرچند که گرفتن اسکرینشاتهای تصادفی از آنچه که شما در حال انجام آن هستید، نگرانکننده است، اما میتواند کمک بزرگی باشد اگر بخواهید چیزی را پیدا کنید و به طور کامل به یاد نیاورید که نام فایل یا پوشه چیست—وضعیتی که من بارها در آن قرار گرفتهام.
این ویژگی با گرفتن اسکرینشاتهای دورهای از آنچه که شما در رایانهتان انجام میدهید و سپس استفاده از کوپایلوت برای جستجو در میان آنها به شما کمک میکند تا آنچه را که در حال انجام آن هستید پیدا کنید. ریکال برای برخی کابوس حریم خصوصی است، اما برای دیگران راحتی به همراه دارد.
در ابتدا، ریکال به دلیل آسیبپذیریهای امنیتی در پیادهسازی اولیه این ویژگی که پتانسیل نشت دادههای حساس را داشت، به شدت جنجالی بود. با این حال، مایکروسافت ادعا میکند که این مشکلات را برطرف کرده است و ریکال را به ویژگی قابل استفادهای تبدیل کرده است، اگر شما به روش پشت آن اهمیت ندهید.
اشتراکگذاری دادههای تشخیصی
این یک مورد واضح است، اما همانند تقریباً هر محصول دیگری در جهان، مایکروسافت از کاربران خود بازخورد و داده جمعآوری میکند تا به بهبود ویندوز برای همه کمک کند. برای بیشتر محصولات نرمافزاری، این دادهها بهصورت دادههای تشخیصی جمعآوری میشود که معمولاً شامل مدل و سازنده دستگاه شما، مشخصات سختافزاری، نسخهای از ویندوز که روی آن اجرا میشود، و همچنین نام، ایمیل و سایر اطلاعات شخصی شما است.
تمام این دادهها از میلیونها رایانه که نسخههای مختلف ویندوز را در سرتاسر جهان اجرا میکنند جمعآوری میشود، به مایکروسافت ارسال میشود و سپس برای بهبود ویندوز یا اپلیکیشنها و ویژگیهای آن استفاده میشود. مطمئناً وقتی این موضوع را اینگونه تجزیه و تحلیل کنید، نگرانکننده است. با این حال، مایکروسافت به هر حال اطلاعات زیادی در مورد رایانه شما دارد. بنابراین در حالی که میتوانید این ویژگی را غیرactive کنید و اگر این کار را کردید کسی شما را سرزنش نخواهد کرد، همچنین میتواند به شناسایی مسائلی که مایکروسافت باید اصلاح کند کمک کند.
ما پیشنهاد نمیدهیم که تمام دادههای خود را به راحتی به مایکروسافت بدهید تا زندگیتان آسانتر شود. با این حال، همانطور که محصولات و خدمات هوش مصنوعی به طور مداوم در زندگی روزمره ما ادغام میشوند، جمعآوری داده تنها در حال افزایش خواهد بود. یک ویژگی ممکن است واقعاً راحت باشد، اما اگر قرار است برای آن راحتی با حریم خصوصیتان پرداخت کنید، بهتر است از آن بهرهمند شوید.