همه میگویند میکروفونهای XLR استاندارد طلایی هستند. اما برای اکثر افراد، میکروفونهای USB نهتنها راحتترند، بلکه به همان خوبی عمل میکنند—بدون دردسر تجهیزات اضافی.
چرا به تنظیم میکروفون XLR نیازی ندارید
در تحقیقات خود با میکروفونهای زیادی مواجه خواهید شد که به شما پیشنهاد میشوند. داشتن یک تنظیمات حرفهای با استفاده از میکروفون داینامیک یا کندانسور XLR میتواند نتایج شگفتانگیزی داشته باشد، اما احتمال زیادی وجود دارد که به آن نیازی نداشته باشید و یک میکروفون USB برای شما گزینه بهتری باشد.
میکروفونهای XLR به دلیل قابلیت ارتقا، استاندارد صنعتی محسوب میشوند. یک خواننده یا صداپیشه میتواند میکروفون شخصی خود را داشته باشد و آن را به هر سیستم XLR که مهندس صدا در اختیار دارد، متصل کند.
استفاده از میکروفون XLR برای ضبط در خانه نیز امکانپذیر است، زیرا میتوانید با استفاده از دکمههای روی میکسر یا رابط صوتی، تنظیمات مختلفی را بهسرعت تغییر دهید. با این حال، میتوان با یک میکروفون USB نسبتاً ارزان، نتایجی عالی بهدست آورد که اغلب تفاوتی با یک سیستم XLR ندارد.
یک میکروفون USB در بیشتر موارد کاملاً کافی است
مگر اینکه کار شما نیاز به ضبطهای استودیویی با کیفیت بسیار بالا داشته باشد، در غیر این صورت میتوانید برای تقریباً هر کاربردی به یک میکروفون USB اعتماد کنید—حتی شاید برای استفادههای حرفهای نیز مناسب باشد.
انواع مختلف میکروفونهای USB که باید در نظر بگیرید
دو نوع اصلی از میکروفونهای USB وجود دارد که برای کاربردهای مختلف مناسب هستند: کندانسور و داینامیک. در ادامه، اطلاعاتی که باید دربارهی هرکدام بدانید، همراه با چند پیشنهاد خرید آورده شده است.
میکروفونهای کندانسور
اگر به دنبال خرید یک میکروفون USB برای میز کار خود هستید، به احتمال زیاد بیشتر با میکروفونهای کندانسور مواجه خواهید شد. بهعنوان مثال، تمام میکروفونهایی که در ویدیوهای قبلی معرفی شدند، از نوع کندانسور بودند.
میکروفونهای کندانسور: کیفیت بالا با قیمت مناسب
میکروفونهای کندانسور صدای باکیفیتی را با قیمتهای مقرونبهصرفه ارائه میدهند. برخی از مدلهای محبوب شامل Razer Seiren Mini، Audio Technica AT2020USB-X، Blue Yeti، و Fifine K669B هستند. این میکروفونها با توجه به قیمتشان، جزئیات صوتی بسیار خوبی را ضبط میکنند.
بااینحال، حساسیت بالای آنها یک نقطهضعف نیز محسوب میشود، زیرا بهراحتی نویزهای پسزمینهی ناخواسته را دریافت میکنند. میکروفون Rode VideoMic NTG در این زمینه عملکرد بهتری دارد، زیرا یک میکروفون شاتگان بلند است که بیشتر روی صدایی که به سمت آن است تمرکز میکند و صداهای اطراف را کمتر ضبط میکند.
نکته: یک راهحل برای کاهش نویز محیطی این است که به میکروفون نزدیکتر شوید و میزان گِین (Gain) را کاهش دهید تا میکروفون بیشتر صدای شما را ضبط کند تا صداهای اطراف. البته، این روش معمولاً باعث میشود صدای ضبطشده بیس بیشتری داشته باشد، که ممکن است نیاز به تنظیم در نرمافزار یا پردازش پستولید داشته باشد.
Focusrite Scarlett Solo Gen 3 دکمهی Air دارد که باعث میشود هنگام استفاده از میکروفونهای کندانسور در فاصلهی نزدیک، بیس صدای ضبطشده کمتر شود. اگر داشتن این ویژگی برای شما راحتتر از قابلحمل بودن، استفاده از نرمافزارهای اضافی، و پردازش پستولید است، ممکن است XLR گزینهی بهتری برای شما باشد.
میکروفونهای داینامیک
میکروفونهای داینامیک در مدلهای XLR معمولاً ارزان هستند. اما نسخههای USB این نوع میکروفونها کاملاً برعکس هستند.
میکروفونهای داینامیک USB معمولاً گرانتر هستند، زیرا کیفیت بالاتری دارند و نسبت به میکروفونهای کندانسور مزایای زیادی ارائه میدهند. مهمترین مزیت آنها این است که حساسیت کمتری دارند، بدون اینکه از وضوح صدا کم شود، زیرا دامنهی دریافت صدای آنها کوچکتر است. این یعنی نویزهای پسزمینه به حداقل میرسند.
برخی از محبوبترین میکروفونهای داینامیک USB شامل Shure MV6 و MV7+ هستند، که مدل MV7+ دارای قابلیت اتصال هم به XLR و هم به USB است.
Razer نیز یک میکروفون داینامیک USB دارد که مدل Seiren V2 Pro نام دارد. این میکروفون نسبت به مدلهای Seiren Mini که کندانسور و اقتصادیتر هستند، یک گزینهی پیشرفتهتر محسوب میشود.
Fifine نیز با معرفی Amplitank K668 وارد این رقابت شده است. این مدل یکی از اولین میکروفونهای داینامیک USB مقرونبهصرفه است که میتواند رقیبی برای Shure MV7+ باشد، زیرا از هر دو اتصال XLR و USB پشتیبانی میکند.
مزایای واضحی برای هر دو نوع XLR و USB وجود دارد، اما برای اکثر افراد، میکروفون USB از نظر راحتی، قابلیت حمل، و سادگی برتری دارد، در حالی که استفاده از XLR نیازمند تجهیزات اضافی بین میکروفون و دستگاه ضبط است.