آیا از این که کامپیوتر خود را در حالت خواب قرار میدهید و سپس وقتی بازمیگردید متوجه میشوید که باتری تمام شده، خسته شدهاید؟ قرار دادن کامپیوتر ویندوزی در حالت هیبرنیت میتواند یک جایگزین عالی در این موقعیتها باشد، با وجود اینکه شاید نظرات دیگری درباره آن شنیده باشید.
Hibernate چه تاثیری بر سیستم شما میگذارد؟
دقیقاً مانند خاموش کردن سیستم، هیبرنیت در ویندوز یک وضعیت قدرت است. با این حال، به جای خاموش کردن کامل سیستم، این گزینه وضعیت فعلی سیستم شما را بر روی درایو ذخیرهسازی ذخیره میکند و دفعه بعدی که کامپیوتر خود را روشن میکنید، از همان نقطه ادامه میدهد.
این باعث میشود زمان بوت شدن سیستم شما بسیار سریعتر شود، زیرا به جای راهاندازی ویندوز، شروع فرآیندهای سیستم و باز کردن برنامهها، سیستم شما دقیقاً از جایی که ترک کردهاید ادامه میدهد. توجه داشته باشید که این با حالت خواب کامپیوتر شما متفاوت است. وقتی کامپیوتر در حالت خواب است، در حالتی با مصرف کم انرژی قرار دارد که هنوز هم باتری مصرف میکند. در حالی که در هیبرنیت، کامپیوتر پس از ذخیره وضعیت فعلی خود خاموش میشود.
Hibernate کردن کامپیوتر شما بسیار مشابه به استفاده از ویژگی راهاندازی سریع است که از ویندوز ۸ به بعد در ویندوز وجود دارد. راهاندازی سریع هسته سیستم و درایورها را در فایل هیبرنیت ویندوز به نام Hiberfil.sys ذخیره میکند و این امکان را فراهم میآورد که زمان بوت سریعتری داشته باشید. اما Hibernate، وضعیت کامل سیستم را ذخیره میکند، بنابراین انگار اصلاً کامپیوتر خود را خاموش نکردهاید.
چه زمانی میتوانید از آن استفاده کنید؟
اگر ویژگی راهاندازی سریع را در کامپیوتر ویندوز ۱۰ یا ۱۱ خود فعال کردهاید، در واقع از Hibernate استفاده میکنید. با این حال، اگر خودتان کامپیوتر را Hibernate میکنید، بهترین زمان زمانی است که میدانید برای مدتی از آن استفاده نخواهید کرد و نمیخواهید باتریتان تمام شود.
به عنوان مثال، من این را از یک ترمینال فرودگاه مینویسم و منتظر پرواز خود هستم. وقتی سوار شدن شروع میشود، لپتاپم را Hibernate میکنم و سوار پرواز میشوم. وقتی به مقصد رسیدم، میتوانم لپتاپم را باز کنم و همانطور که بود، شروع به کار میکند. اگر به جای آن لپتاپم را به خواب میبردم، قبل از اینکه به مقصد برسم، باتریام تمام میشد.
اگر شما در حال رفت و برگشت از محل کار، دویدن بین کلاسها، یا فقط گرفتن استراحت از کامپیوتر خود هستید، میتوانید با خیال راحت لپتاپ یا کامپیوتر خود را هیبرنیت کنید. وقتی برگردید، میتوانید به راحتی کار خود را در چند ثانیه از سر بگیرید. اما اگر برای روز تمام شده است، همیشه ایده خوبی است که کامپیوتر خود را خاموش کنید. دستگاههای شما همانطور که شما به استراحت نیاز دارید، به استراحت هم احتیاج دارند.
آیا Hibernate کردن مکرر ایرادی دارد؟
بسیاری از شایعات در اینترنت وجود دارد که هیبرنیت کردن میتواند برای سیستم شما مضر باشد. این شایعات از این واقعیت ناشی میشود که اگر کامپیوتر خود را به طور مکرر Hibernate کنید، فایلهای موقت و اضافی ممکن است حافظه کامپیوتر شما را پر کنند و از چرخههای خواندن/نوشتن SSD شما استفاده کنند که میتواند عمر آن را کاهش دهد.
در واقعیت، اگر احساس میکنید که نیاز به رفع مشکل سرعت بوت کامپیوتر خود دارید، یک بار راهاندازی مجدد معمولاً مشکل را حل میکند. در مورد تاثیر هیبرنیت کردن بر طول عمر SSD، این مقدار خیلی ناچیز است مگر اینکه شما کامپیوتر خود را دهها بار در روز Hibernate کنید، در این صورت پیشنهاد میکنم که Windows را به خواب ببرید.
باید به خاطر داشته باشید که هرچه بیشتر کامپیوتر خود را روز به روز Hibernate کنید، فایل Hiberfil.sys که وضعیتهای Hibernate را ذخیره میکند، در نهایت بزرگتر میشود. این بدان معناست که هر بار که سیستم خود را راهاندازی میکنید، باید یک فایل بزرگتر را از SSD خود بخوانید و بنویسید. این ممکن است مشکلاتی ایجاد کند و در نهایت، برخی از برنامهها هنگام از سرگیری سیستم از وضعیت Hibernate دچار مشکل شوند. با این حال، همانطور که پیشتر گفته شد، یک راهاندازی مجدد گاهی اوقات میتواند بیشتر این مشکلات را حل کند، حتی اگر تمام آنها را حل نکند.
Hibernate یک گزینهی صرفهجویی در انرژی است که در کامپیوترهای ویندوزی کمتر مورد بحث قرار میگیرد. با این حال، این ویژگی میتواند در موقعیتهای خاص بسیار مفید باشد، به شرطی که به طور دورهای کامپیوتر خود را خاموش یا راهاندازی مجدد کنید.