اعوجاج
    فیس بوک توییتر اینستاگرام تلگرام
    فیس بوک توییتر اینستاگرام
    اعوجاج
    • اعوجاج
      • تبلیغات
      • درباره ما
      • تماس با ما
      • استخدام
    • اخبار
      • موبایل
      • بازی
    • ترفندهای موبایل
      • آیفون و آیپد
      • اندروید
    • ترفندهای کامپیوتر
      • ویندوز ۱۰
      • ویندوز ۱۱
      • سیستم عامل مک
    • والپیپر موبایل
      • رینگتون
    اعوجاج
    آشنایی با سیاره اورانوس
    آشنایی با سیاره اورانوس
    فناوری

    آشنایی با سیاره اورانوس: خدای آسمان ها

    برنا شایسته زادتوسط برنا شایسته زاد2 سال پیشبدون دیدگاه
    اشتراک
    فیس بوک توییتر لینکدین پینترست تلگرام

    آشنایی با سیاره اورانوس غول گازی (در عین حال یخی) و هفنمین سیاره منظومه شمسی به نسبت فاصله از خورشید، می تواند بسیار جذاب باشد. اورانوس از نظر اندازه سومین، از نظر جرم چهارمین و دارای یکی از کمترین چگالی ها در منظومه شمسی است. برای آشنایی بیشتر با این سیاره اعجاب انگیز با ما همراه باشید.

    فهرست مطالب پنهان
    • 10 واقعیت جالب برای آشنایی با سیاره اورانوس
      • 1. اورانوس سردترین سیاره منظومه شمسی است
      • 2. شیب محوری اورانوس 99 درجه است
      • 3. طول یک فصل در اورانوس 42 سال است
      • 4. اورانوس دومین سیاره کم چگال است
      • 5. اورانوس هم حلقه دارد
      • 6. جو اورانوس حاوی یخ است
      • 7. اورانوس 27 قمر دارد
      • 8. اورانوس اولین سیاره کشف شده در دوران مدرن است
      • 9. اورانوس را می توانید با چشم غیرمسلح مشاهده کنید
      • 10. اورانوس فقط یک بار بازدید شده است

    10 واقعیت جالب برای آشنایی با سیاره اورانوس

    این سیاره بر خلاف سایر سیاره های منظومه ما، نامش را از اساطیر رومی نگرفته و بر اساس خدای آسمان یونانی ها، اورانوس نام گذاری شده است.

    اما این حقایق تنها بخش کوچکی از اسرار این سیاره است. اورانوس مملو از جزئیات جالب و شگفت آور است. در این مقاله به ده نکته و حقیقت جالب در مورد این پدیده شکفت انگیز اشاره می کنیم و ما تضمین می کنیم که حداقل یکی از آن ها شما را به شدت شگفت زده خواهد کرد.

    1. اورانوس سردترین سیاره منظومه شمسی است

    اورانوس هفتمین سیاره از خورشید است که با فاصله 2.88 میلیارد کیلومتر در مدارش به دور خورشید در حال چرخش است. با وجود این مقدار فاصله، بسیار نزدیک تر از نپتون است که ​​4.5 میلیارد کیلومتر از خورشید فاصله دارد.

     با وجود نزدیک تر بودن به خورشید، میزان سردی اورانوس از نپتون بیشتر است. دمای متوسط در اورانوس -201 درجه سانتیگراد است و حتی به دماهای کمتر و حدود -218 درجه سانتیگراد نیز می رسد. در مقابل، دمای ابر در اورانوس (که برای غول های گازی به عنوان دمای سطح تعریف می شود) به طور متوسط ​​ -197.2 درجه سانتیگراد است، اما ممکن است تا -226 درجه سانتی گراد نیز کاهش یابد.

    این میزان از پایین بودن دما در این سیاره به این دلیل است که برخلاف سایر سیارات بزرگ منظومه شمسی، اورانوس گرما و انرژی کمتری را از خورشید جذب می کند. اما دلیل مهم تر سرد بودن هسته این سیاره است. دیگر سیارات بزرگ منظومه دارای هسته های بسیار داغی هستند که اشعه مادون قرمز ساطع می کنند اما هسته اورانوس تا حدی سرد شده که دیگر انرژی زیادی از آن ساطع نمی شود.

    آشنایی با سیاره اورانوس
    دیاگرام هسته و ساختار اورانوس

    2. شیب محوری اورانوس 99 درجه است

    همه سیارات در منظومه شمسی با یک شیب مشابه خورشید در محور خود می چرخند. در بسیاری از موارد، سیاره دارای شیب محوری است که باعث متمایل شدن یکی از قطب های آن ها کمی به سمت خورشید می شود. به عنوان مثال، محور چرخش زمین 23.5 درجه از صفحه خورشید متمایل است. مریخ با شیب حدود 24 درجه مشابه زمین است که منجر به تغییرات فصلی در هر دو سیاره می شود.

    اما شیب محوری اورانوس به طرز عجیبی 99 درجه است. به عبارت دیگر، این سیاره از کنار به دور خود می چرخد!

    شیب محوری اورانوس 99 درجه است

    3. طول یک فصل در اورانوس 42 سال است

    برای آشنایی با سیاره اورانوس بهتر است بدانیم یک شبانه روز در اورانوس فقط حدود 17 ساعت طول می کشد. از جهتی دیگر یک چرخش کامل اورانوس به دور خورشید، 84 سال زمینی به طول می انجامد.

    همچنین بخوانید:
    وسعت جهان هستی چقدر است

    اما نکته جالب درباره این سیاره اینجاست که شیب محور اورانوس چنان تند است که همیشه یک قطبش به سمت خورشید است. این بدان معنی است که یک روز در قطب شمال این سیاره نیمی از سال اورانوس – 84 سال زمینی – طول می کشد.

    بنابراین، اگر می توانستیم روی قطب شمال اورانوس بایستیم، شاهد بودیم که خورشید در آسمان طلوع می کند و مدت 42 سال در آسمان باقی خواهد ماند. با پایان این تابستان طولانی، خورشید سرانجام در زیر افق محو می شود. سپس 42 سال تاریکی محض در انتظار خواهد بود، که در واقع به عنوان فصل زمستان در اورانوس شناخته می شود.

    4. اورانوس دومین سیاره کم چگال است

    با چگالی متوسط ​​1.27 گرم در سانتی‌متر مکعب، اورانوس بعد از زحل کمترین چگالی را در بین سیارات منظومه شمسی دارد.

    این چگالی کم یک اثر جانبی جالب در پی دارد. برخلاف این که اورانوس 14.5 برابر زمین جرم دارد اما به علت وسعت فراوانش، چگالی آن بسیار کمتر از زمین است. این امر باعث می شود که در اورانوس ما فقط 89٪ نیروی جاذبه زمین را تجربه خواهیم کرد، در واقع ما می توانیم بر روی ابرهای اورانوس بایستیم.

    5. اورانوس هم حلقه دارد

    وقتی صحبت از حلقه می شود ابتدا نام زحل به ذهنمان می آید اما اورانوس هم دارای حلقه است. بر خلاف زحل این حلقه ها از ذرات بسیار تاریکی تشکیل شده اند که اندازه آن ها از میکرومتر تا کسری از متر متفاوت است از این رو به اندازه زحل به وضوح قابل تشخیص نیستند.

     در حال حاضر سیزده حلقه در اطراف اورانوس شناسایی شده که درخشان ترین آن ها حلقه اپسیلون است. عرض این حلقه ها معمولاً چند کیلومتر است البته به استثنای دو حلقه بسیار باریک که عرض کمتری دارند.

    این حلقه ها احتمالاً همراه با اورانوس تشکیل نشده و کاملاً جوان هستند. ممکن است این حلقه ها بخشی از بقایای قمر هایی باشند که در اثر برخورد با سرعت بالا خرد شده و گرفتار جاذبه این سیاره شده اند.

    6. جو اورانوس حاوی یخ است

    در نگاه اول جو آبی اورانوس برخلاف جو خشن و بی رحم مشتری و زحل، آرام به نظر می آید. اما تکنولوژی برای آشنایی با سیاره اورانوس به کمک ما آمده است.

    بادهای منطقه ای در جو اورانوس دارای قدرتی است که می تواند به سرعتی معادل 250 متر بر ثانیه (900 کیلومتر در ساعت) برسد و طوفان هایی مانند لکه قرمز مشتری را ایجاد کند. همچنین دارای الگوهای ابری است که بین نیم کره ها متفاوت است، بعضی از آن ها فقط ساعت ها ادامه می یابند در حالی که برخی دیگر می توانند سال ها یا دهه ها ادامه داشته باشند.

    آشنایی با سیاره اورانوس
    نقطه تاریک اورانوس (مانند لکه قرمز)، که توسط تلسکوپ هابل به تصویر کشیده شده است.

    شاید نکته عجیب تر وجود یخ در جو اورانوس باشد. سومین جز فراوان در جو اورانوس، متان استو وجود فراوان متان دلیل اصلی آبی بودن اورانوس است؛ اگرچه مقادیر کمی از هیدروکربن های دیگر مانند اتان، استیلن، متیل، استیلن و دی استلین نیز وجود دارد.

    همچنین مقادیری آب، آمونیاک، دی اکسید کربن، مونوکسیدکربن و سولفید هیدروژن در لایه های جو اورانوس وجود دارد. این مواد به دلیل سرمای زیاد اورانوس منجمد شده و به صورت یخ در آمده اند. از این رو اصطلاح غول یخی نیز برای این سیاره به کار می رود.

    همچنین بخوانید:
    عکاسی در شرایط کم نور بدون استفاده از فلش چگونه است

    7. اورانوس 27 قمر دارد

    مانند همه سیارات غول پیکر منظومه شمسی، اورانوس نیز سهم زیادی از قمرها دارد. در حال حاضر ستاره شناسان وجود 27 قمر را در اطراف این سیاره تأیید کرده اند. اما در بیشتر موارد، این قمرها کوچک و نامنظم هستند. اگر جرم تمام قمر های اورانوس را جمع کنیم، باز هم جرمی کمتر از نصف جرم تریتون، بزرگترین ماه نپتون خواهند داشت.

    بزرگترین قمرهای اورانوس به ترتیب وسعت عبارتند از: میراندا، آریل، آمبریل، اوبرون و تیتانیا هستند. قطر و جرم این قمرها از 472 کیلومتر برای میراندا تا 1578 برای تیتانیا است.

     بزرگترین قمرهای اورانوس
    بزرگترین قمرهای اورانوس از چپ به راست: میراندا، آریل، آمبریل، تیتانیا و اوبرون.

    اکثر این قمر ها از مقادیر مساوی سنگ و یخ تشکیل شده است، به جز میراندا که در درجه اول از یخ ساخته شده که ممکن است شامل آمونیاک و دی اکسید کربن باشد. دانشمندان معتقدند که ترکیبات این قمرها با یکدیگر متفاوت است و یک گوشته یخی هسته را احاطه کرده است. در مورد تیتانیا و اوبرون اعتقاد گمان می رود که اقیانوس های آب مایع در مرز هسته و گوشته وجود داشته باشند.

    8. اورانوس اولین سیاره کشف شده در دوران مدرن است

    بیشتر سیارات با چشم غیرمسلح قابل مشاهده هستند و در دوران باستان شناخته شده بودند. اورانوس اولین سیاره ای بود که پس از اختراع تلسکوپ کشف شد.

    اولین بار در سال 1690 توسط جان فلامستید، کشف شد. اگرچه که او که تصور می کرد اورانوس ستاره ای دریک صورت فلکی است. اما سرانجام سران ویلیام هرشل در سال 1781 مشاهداتی انجام داد که ستاره شناسان دریافتند اورانوس یک سیاره است.

    هرشل در ابتدا می خواست اورانوس را به نام پادشاه انگلیس جورج بنامد. سرانجام، جامعه نجومی رسماً روی نام اورانوس – نسخه لاتین شده خدای آسمان یونان ، اورانوس – به توافق رسید.

    9. اورانوس را می توانید با چشم غیرمسلح مشاهده کنید

    شاید عجیب باشد اما بدون تلسکوپ هم می توان اورانوس را دید. با بزرگی 5.3، اورانوس دقیقاً در مقیاس روشنایی است که چشم انسان می تواند درک کند.

     با این وجود این کار کمی سخت است زیرا آسمان شب باید بسیار تاریک باشد (بدون آلودگی نوری) و باید به طور دقیق محل قرارگیری اورانوس را مشخص کنید.

    به همین دلیل، اورانوس در گذشته بارها توسط ستاره شناسان باستان مشاهده شده است اما با توجه به درخشندگی کم آن در مقایسه با سایر سیارات، با یک ستاره اشتباه گرفته می شد. در حقیقت، هنگامی که فلامستید برای اولین بار آن را مشاهده کرد، آن را به عنوان 34 Tauri ثبت کرد و معتقد بود که یک ستاره در صورت فلکی ثور است.

    10. اورانوس فقط یک بار بازدید شده است

    برای آشنایی بیشتر با سیاره اورانوس تاکنون فقط یک فضاپیما در تاریخ پروازهای فضایی به این سیاره نزدیک شده است. وویجر 2 ناسا نزدیکترین رویکرد خود را به اورانوس در 24 ژانویه 1986 با عبور از 81000 کیلومتری ابرهای اورانوس انجام داد. هزاران عکس از این سیاره مرموز و قمرهای آن گرفت و سپس به سمت هدف بعدی خود نپتون حرکت کرد.

    هیچ سفینه دیگری هرگز به سمت اورانوس ارسال نشده است و در حال حاضر هیچ برنامه ای برای ارسال دیگر وجود ندارد. امکان ارسال فضاپیمای کاسینی از زحل به اورانوس طی یک مرحله برنامه ریزی شده در سال 2009 مورد ارزیابی قرار گرفت. با این حال، این امر هرگز به نتیجه نرسید زیرا رسیدن کاسینی به اورانوس پس از عزیمت از زحل حدود بیست سال طول می کشید.

    منبع :
    universetoday, nasa
    اشتراک گذاری. توییتر لینکدین تلگرام فیس بوک
    برنا شایسته زاد
    برنا شایسته زاد

      علاقه‌ خاصی به هوا فضا و نجوم دارم. برای همین بیشتر در مورد نجوم می نویسم تا بیشتر با فضا آشنا شوید.

      مطالب مرتبط
      قابلیت جدیدی به گوشی اوپو FIND N2 FLIP افزوده می‌شود
      قابلیت جدیدی به گوشی اوپو FIND N2 FLIP افزوده می‌شود
      4 هفته پیش0
      منو استارت جدید ماکروسافت
      با کاشی‌های زنده خداحافظی کنید, مایکروسافت طراحی جدید منوی استارت را فاش کرد
      1 ماه پیش0
      تولید شورولت کامارو در سال 2023 متوقف خواهد شد
      تولید شورولت کامارو در سال 2023 متوقف خواهد شد
      1 ماه پیش0
      لپ تاپ ZenBook Pro Duo و ZenBook Duo
      ایسوس از لپ تاپ ZenBook Pro Duo رونمایی کرد
      1 ماه پیش0
      اکنون آپدیت ویندوز 11 22H2 در دسترس همه است
      اکنون آپدیت ویندوز 11 22H2 در دسترس همه است
      2 ماه پیش0
      انتشار دومین آپدیت Rapid Security Response برای macOS Ventura 13.2 Beta
      انتشار دومین آپدیت Rapid Security Response برای macOS Ventura 13.2 Beta
      3 ماه پیش0

      دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید لغو پاسخ

      جدیدترین مطالب
      5 راه باز کردن Local Security Policy در ویندوز 10
      5 راه باز کردن Local Security Policy در ویندوز 10
      20 دقیقه پیش0
      چگونه MacOS Monterey را Reinstall کنیم
      چگونه MacOS Monterey را Reinstall کنیم
      1 ساعت پیش0
      نحوه حل مشکل ذخیره نشدن تغییرات Volume Mixer در ویندوز 11
      نحوه حل مشکل ذخیره نشدن تغییرات Volume Mixer در ویندوز 11
      2 ساعت پیش0
      انتشار اطلاعات کامل گوشی OnePlus Nord CE 3 Lite
      انتشار اطلاعات کامل گوشی OnePlus Nord CE 3 Lite
      4 ساعت پیش0
      اعوجاج اعوجاج مرجع اخبار فناوری و آموزش در حوزه گوشی های موبایلی، بازی، سیستم عامل ویندوز 10، ویندوز 11 و مک برای کاربران تکنولوژی است.

      برترین دسته بندی

      ترفندهای گوشی های آیفون

      ترفندهای گوشی های اندروید

      ترفندهای ios 16

      ترفندهای ویندوز 11

      دسترسی سریع

      تبلیغات

      درباره ما

      تماس با ما

      فروش ویژه جالیوانی پژو و سمند

      فیس بوک توییتر اینستاگرام یوتیوب تلگرام RSS
      © 1402 - 1398 کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب اعوجاج تنها با کسب مجوز مکتوب امکان‌پذیر است

      تایپ کرده و کلید Enter را بزنید. برای لغو کلید Esc را بزنید.

      ورود یا ثبت نام

      خوش آمدید!

      وارد شوید یا ثبت نام کنید.

      رمز عبور را فراموش کرده اید؟

      ثبت نام کنید!

      قبلا ثبت نام کرده اید؟ ورود.

      17 + چهار =

      کلمه عبور برایتان ایمیل خواهد شد.