سیستم عامل اندروید همیشه توانسته محبوبیت بالایی داشته باشد و علاقمندان بسیاری را به خود اختصاص دهد. در این بین ممکن است گاهی پرسش هایی پیرامون آن به وجود بیاید و در این مطلب نیز قصد داریم به یکی از آنها بپردازیم. با اعوجاج همراه باشید.
تنها با طی چند مرحله ساده میتوانید کاری کنید تا این برنامههای اندرویدی دیگر باعث کاهش سریع باتری گوشیتان نشوند و علاوه بر این، حافظه رم نیز کمتر اشغال شود.
توجه: در این راهنما از گوشی گوگل پیکسل ۳ ای (Google Pixel 3a) که نسخه اندروید ۱۱ روی آن فعال است کمک گرفتهایم. این مراحل ممکن است روی سایر گوشیها و یا نسخههای اندروید اندکی متفاوت باشد.
آپدیت اسمارتفون اندرویدی
اگر گوشی خود را به آخرین نسخه سازگار اندروید آپدیت نکردهاید، توصیه ما به شما این است که هرچه زودتر این کار را انجام دهید. در واقع با اینکار اولین قدم را در زمینه کمک به باتری گوشیتان انجام دادهاید. آپدیتهای جدید اندروید معمولاً دارای ویژگیها و قابلیتهایی هستند که به شما در بهینه سازی حافظه گوشی، عمر باتری و اختلالات احتمالی در عملکرد گوشی هوشمندتان کمک قابل توجهی میکند.
اندروید ۹.۰ پای و نسخههای بالاتر ویژگیهای مدیریتی قویتری را در خود تعبیه کردهاند و با محدود کردن برنامههایی که در پس زمینه اجرا میشوند، سبب میشوند تا عمر باتری تبلت و یا گوشی شما به طور چشمگیری افزایش پیدا کند.
برنامه های پرمصرف را پیدا کنید
این کار به شما کمک میکند تا بدانید کدام یک از برنامهها باز و در حال اجرا بوده، چه مدت است که در حال اجرا هستند و حتی میزان رم اشغالی توسط آنها چقدر است.
برای یافتن اینگونه برنامههای پرمصرف تنها کافیست به منوی تنظیمات یا همان Settings گوشی رفته و گزینه Developer Options را انتخاب کنید. معمولاً پس از رفتن به منوی فرعی System این گزینه را در کنار گزینههای انتهایی در قسمت پایین صفحه میتوانید مشاهده کنید.
سپس Running Services را انتخاب کنید.
پس از انتخاب این گزینه در صفحه Running Services، شاهد لیست برنامههایی که در پس زمینه گوشی شما در حال فعالیت هستند، خواهید بود.
برای مشاهده لیست برنامههایی که باتری شما را به سرعت تمام میکنند، باید دوباره به صفحه اصلی Settings برگردید. به دنبال منوی فرعی Battery بگردید و پس از انتخاب کردن آن در قسمت بالا سمت راست صفحه Battery usage را انتخاب کنید.
در صفحه باز شده میتوانید برنامههایی که بیشترین میزان مصرف باتری را دارند مشاهده کنید.
برای متوقف کردن این برنامههای اندرویدی که به صورت خودکار در پس زمینه در حال فعالیت هستند، تنها کافیست که فعالیت آنها را به اجبار متوقف کنید. برای این منظور به قسمت Running Services واقع در منوی Developer Settings بروید و یا مستقیماً از منوی فرعی Battery usage ادامه مراحل را دنبال کنید.
در قسمت Running Services شما به راحتی با انتخاب برنامهای که میزان رم زیادی را اشغال کرده و انتخاب گزینه Stop موجود در زیر آن (طبق تصویر زیر) میتوانید به فعالیت آن در پس زمینه پایان دهید.
اگر میخواهید از طریق منوی Battery usage اقدام کنید، میتوانید با انتخاب برنامههایی که قصد دارید آنها را متوقف کنید و زدن گزینه Force stop، مانع زود تمام شدن شارژ باتری گوشیتان شوید.
یکی دیگر از روشهای رایج در زمینه متوقف کردن اپهای پرمصرف آن است که به منوی Settings رفته و گزینه Apps and notifications را انتخاب کنید. سپس طبق تصویر زیر با انتخاب کردن گزینه مشخص شده، میتوانید تمامی برنامههای نصب شده روی گوشی اندرویدی خود را مشاهده کنید.
منوی باز شده را به دقت بررسی کرده و برنامههای پرمصرف را شناسایی کنید. برای توقف فعالیت آنها در پس زمینه تنها کافیست گزینه Force stop را انتخاب کنید. با این کار برنامه مورد نظر به طور موقت، فعالیتش متوقف خواهد شد، اما با بازکردن دوباره برنامه یا پس از راه اندازی مجدد گوشی هوشمندتان، دوباره فعالیت خود را از سر خواهد گرفت.
اگر دیگر نمیخواهید برنامه مورد نظرتان را روی گوشی داشته باشید، کافیست که گزینه Uninstall را انتخاب کرده و برنامه را به طور کامل حذف نمایید.
بهینهسازی گوشی از نظر باتری
به منوی Settings رفته و گزینه Battery را انتخاب کنید. با فعال کردن گزینه Adaptive Battery عمر باتری شما تا حد بسیار زیادی افزایش مییابد. این تغییرات اعمال شده در تنظیمات گوشیتان باعث میشوند تا میزان منابع اختصاص داده شده به اپلیکیشنهایی که به ندرت از آنها استفاده میکنید، محدود شود.
بهینهسازی کلی دستگاه
اگر میخواهید بهینهسازی باتری گوشی اندرویدی خود را به حداکثر میزان ممکن برسانید، کافیست تا به مسیر Settings -> Apps and notifications -> Special app access مراجعه کرده، گزینه Battery optimization را انتخاب نموده و سپس All apps را لمس کنید. با انجام این کار باتری گوشی تا حد بسیار زیادی بهینهسازی خواهد شد.
بهرهگیری از اپ های شخص ثالث برای کنترل برنامه های پس زمینه
اگر دستگاه اندرویدی شما گزینه داخلی برای مدیریت عملکرد برنامههای فعال در پسزمینه را ندارد، میتوانید یکی از برنامههای تولید شده در این زمینه را نصب کنید. اپلیکیشن گرینیفای (Greenify) یکی از برنامههایی است که نظارت خوبی روی برنامههای نصب شده در گوشی برایتان فراهم کرده و به شما کمک میکند تا آنها را به راحتی مدیریت کنید.
با این حال باید این نکته را هم در نظر داشت که این برنامهها معمولاً سرعت عملکرد گوشی شما را تا حد بسیار زیادی کم میکنند و گاهی اوقات هم خود این برنامهها باعث میشوند تا گوشی شما خیلی زود باتری خالی کند.
نکته پایانی
اندروید با هر آپدیتی که منتشر میکند به طور خودکار ویژگیهایی را به همراه دارد که باعث بهینهسازی حافظه و عمر باتری گوشی شما میشود و همچنین در اکثر مواقع به طور کلی سایر ایرادات کارکرد گوشی را هم برطرف میکند.
همچنین با استفاده از ویژگی Adaptive Battery به طور خودکار با برنامههایی که بیشترین استفاده از آنها را در طول روز دارید و اپهایی که اصلاً مورد استفاده قرار نمیدهید، آشنا خواهید شد. این ویژگی الگوی استفاده شما از برنامهها را یاد میگیرد و تا حد زیادی در بهینهسازی باتری گوشیتان به شما کمک خواهد کرد.
با تمام این تفاسیر باید بیان داشت که می توانید مانع از اجرای اپ ها در پس زمینه اندروید شوید.