تحریمهای آمریکا علیه شرکت هواوی، این غول صنعت فناوری را با چالشهای زیادی مواجه کرده است. از آنجا که این شرکت به زنجیره تامین قطعات در زمینه گوشیهای همراه دسترسی ندارد، ظاهرا قصد دارد تا در زمینههای دیگر اقتصادی و تولیدی ازجمله تولید خودروهای برقی گام بردارد، هرچند که هواوی، فعلا این موضوع را تکذیب میکند.
هواوی سعی میکند تا بتواند با تحریمهای سختگیرانه آمریکا کنار بیاید. آمریکا این شرکت چینی را از دسترسی به زنجیره تامین قطعات و تجهیزات لازم برای ساخت محصولاتش محروم کرده است به طوری که هیچ شرکت آمریکایی حق فروش لوازم و قطعات مورد نیاز هواوی را ندارد هیچ، که حتی شرکتهای خارجی که از وسایل و تجهیزات آمریکایی برای تولید محصولات خود استفاده میکنند نیز حق تجارت و عرضه قطعات خود را به هواوی ندارند. این محدودیتها, دسترسی این شرکت را به تجهیزات مورد نیاز خود از سوی تأمین کنندگان ﺁمریکایی برای بخش های حساس روند تولید و ارائه تجهیزات شبکه ارتباطات ۵G را نیز غیر ممکن ساخته است. این شرکت که تا رتبه دومین شرکت بزرگ تولید کنندهی گوشیهای هوشمند صعود کرده بود، هماکنون به رتبه ششم این جدول سقوط کرده است.
این امر شرکت هواوی را به ناچار، به فروش برند تلفن هوشمند آنر سوق داده است و باعث شده تا هواوی همچنان به دنبال سرمایه گذاری در زمینههای دیگر مانند پرورش خوک، استخراج معدن، تولید لوازم الکترونیکی خانگی و موارد دیگر باشد.
گزارشها، اکنون میگویند که این شرکت ممکن است با پیگیری سرمایه گذاری در این مسیر، قصد ورود به بازار تولید خودروهای الکتریکی را داشته باشد. اعتقاد کارشناسان بر این است که بزرگترین سازنده تجهیزات فناوری جهان در حال مذاکره با شرکت خودروسازی چانگان مستقر در چین است.
هواوی همچنین، تاکنون با چند شرکت دیگر در زمینه تولید خودروهای الکتریکی مذاکره کرده است و هماکنون نیز در حال گفتگو با یک شرکت دیگر برای تولید خودروهای الکتریکی است.
با این حال، هواوی هنوز نه تنها این موضوع را تایید نکرده است بلکه برعکس، این شرکت به طور قاطع اعلام کرده است که هیچ برنامه ای برای تولید خودروهای تجاری با نام هوآوی ندارد و همچنین در این زمینه با هیچ خودروسازی نیز در حال مذاکره نیست.
با افزایش تقاضا برای اقدام قاطع در مبارزه با چالش جهانی تغییر آب و هوا، تقاضا برای وسایل نقلیه الکتریکی و سایر گزینههای سبز در جهت کاهش اثرات انتشار گازهای گلخانهای در سالهای اخیر، در سرتاسر جهان افزایش یافته است. حتی چند کشور هم در این زمینه اهداف کاملا مشخصی را دنبال میکنند و برای جایگزین کردن تدریجی و مرحله به مرحلهی خودروهای برقی با خودروهایی که از سوخت فسیلی استفاده میکنند، برنامههای جامعی را ارائه دادهاند.
بعضی از این کشورها یک برنامه ده ساله را برای این منظور تدوین کردهاند. بنابراین، این سیاست، سازندگان خودروهای برقی را تشویق کرده است تا ظرفیت خود را برای پاسخگویی به تقاضای فزاینده این نوع خودرها، گسترش دهند. با توجه به این موضوع که شرکتهای نوپای زیادی به تولید این خودروها علاقه نشان دادهاند، این موضوع که هواوی نیز با توجه به تحریمهای اعمال شده و چالشهایی که با دولت آمده در پیش رو دارد، چندان دور از انتظار نیست که به سمت تولید خودروهای برقی گرایش پیدا کند.