می خواهید ویندوز ۱۰ را Factory Reset کنید؟ این مطلب ۴ راه برای Factory Reset کردن ویندوز ۱۰ را به شما نشان می دهد.
Factory Reset راه اساسی حل بسیاری از مشکلات ویندوز هستند. اگر سرعت کامپیوتر شما بسیار کندتر از گذشته است، اگر به بدافزاری آلوده شده اید که نمی توانید آن را حذف کنید، یا قصد دارید دستگاهتان را بفروشید، Factory Reset راحت ترین گزینه است. بسته به تنظیمات و نسخه نصب شده ویندوز، چند راه مختلف برای بازنشانی کارخانه لپ تاپ یا دسکتاپ ویندوز دارید. با ۴ راه برای Factory Reset کردن ویندوز ۱۰ همراه باشید.
پیش از این که ویندوز را Reset کنید، مطمئن شوید بک آپ گرفته باشید
پیش از اینکه سراغ ۴ راه برای Factory Reset کردن ویندوز ۱۰ بروید، باید مطمئن شوید که به تازگی از اطلاعاتتان نسخه پشتیبان تهیه کرده باشید. Factory Reset، تمام برنامه های نصب شده و در برخی موارد فایل های شما را پاک می کند و شما نمی خواهید چیزی را از دست بدهید.
مطمئن شوید که میدانید از چه چیزی باید نسخه پشتیبان تهیه کنید، سپس نحوه پشتیبان گیری از دستگاه ویندوزتان را در فضای ابری بررسی کنید. وقتی یک کپی امن از همه چیز داشتید، آن وقت می توانید به ریست کردن ویندوز ادامه دهید.
۱- نحوه Factory Reset کردن ویندوز ۱۰ با قابلیت داخلی
Factory Reset قبلا کاری سخت و پیچیده بود اما مایکروسافت روش بسیار سادهتری را برای انجام این کار در ویندوز ۸ معرفی کرده است. این روش در ویندوز ۱۰ و ویندوز ۱۱ نیز گنجانده شده است و در بیشتر موارد بهترین راه برای بازنشانی کارخانه کامپیوتر ویندوز است. اولین روش از ۴ راه برای Factory Reset کردن ویندوز ۱۰ را یاد بگیرید.
برای دسترسی به این قابلیت در ویندوز ۱۰، به Settings > Update & Security > Recovery بروید. بخش Reset this PC را می بینید. روی گزینه Get started کلیک کنید تا پروسه شروع شود.
در ویندوز ۱۱ به Settings > System > Recovery بروید. روی Reset PC در کنار Reset this PC کلیک کنید. مراحل از اینجا به بعد در ویندوز ۱۱ و ویندوز ۱۰ یکسان است.
فایل ها را نگه دارید یا همه چیز را پاک کنید؟
یکی از ۴ راه برای Factory Reset کردن ویندوز ۱۰ را دیدید. شما دو گزینه اولیه برای انتخاب خواهید داشت: Keep my files یا Remove Everything.
انتخاب Keep my files، گزینه های سیستم عامل شما را به حالت پیش فرض بر می گرداند و همه برنامه های نصب شده شما (مانند مرورگرها، مایکروسافت آفیس و بازی ها) را حذف می کند، اما فایل های شما (مانند اسناد و موسیقی) را نگه می دارد.
درست مانند نامش، Remove Everything یک ریست کامل است: همه گزینه ها را به پیش فرض کارخانه برمی گرداند و فایل ها و برنامه های شما را حذف می کند. پس از آن، ویندوز مانند یک کامپیوتر جدید خواهد بود.
اگرچه گزینه Keep my files داده های شخصی شما را حفظ می کند، اما در صورت بروز مشکل، باید پیش از استفاده از آن ها نسخه پشتیبان تهیه کنید.
Cloud Download یا Reinstall محلی
در نسخه های مدرن ویندوز ۱۰ و در ویندوز ۱۱، در مرحله بعد باید نحوه نصب دوباره ویندوز را انتخاب کنید. دو راه وجود دارد: Cloud download یا Local reinstall.
Local reinstall از فایل های موجود در سیستم فعلی شما برای ایجاد یک نسخه جدید از ویندوز استفاده می کند. در حالی که شما را از دانلود هر گونه فایلی از اینترنت نجات می دهد، اگر نصب ویندوز خراب باشد نیز کار نخواهد کرد.
با Cloud download، یک نسخه جدید از ویندوز را از طریق اینترنت از مایکروسافت را دانلود می کنید. این نسخه ویندوز ۱۰ یا ۱۱ را که در حال حاضر اجرا می کنید (به علاوه هر آپدیت در دسترس) را دوباره نصب می کند، بنابراین شما را به یک آپدیت جدیدتر ارتقا نمی دهد.
دانلود ویندوز چندین گیگابایت داده نیاز دارد، بنابراین اگر در اتصال محدود هستید مراقب باشید. اگر اتصال اینترنت سریع دارید، این گزینه می تواند سریعتر از نصب مجدد محلی باشد.
گزینه های Reset در ویندوز ۱۰ و ویندوز ۱۱
سپس منوی Additional settings را می بینید که قسمت Current settings را دارد. این حاوی خلاصه ای از کارهایی است که تاکنون انتخاب کرده اید. همچنین یک لینک Change settings وجود دارد که می توانید برای گزینه های بیشتر روی آن کلیک کنید.
اگر پیش از این Keep my files را انتخاب کرده باشید، در قسمت Change settings دو گزینه خواهید داشت. یکی گزینه اضافی Download Windows؟ برای نصب مجدد ابری یا دانلود محلی است.
دیگری در ویندوز ۱۱ و آخرین نسخه های ویندوز ۱۰ ظاهر می شود: Restore preinstalled apps؟ این را خاموش کنید تا بازنشانی کارخانه شما شامل هیچ برنامه ای نشود که با راهاندازی اولیه ارائه شده است. غیر فعال کردن آن یک راه خوب برای جلوگیری از bloatware ویندوز از سازنده سختافزار است.
هنگامی که Remove everything را انتخاب می کنید، گزینه های بیشتری وجود دارد. فعال کردن Clean data؟ همه چیز را در درایو از بین می برد تا احتمال اینکه بعدا کسی آن را بازیابی کند کاهش یابد. اگرچه این فرآیند مدتی طول می کشد، اما اگر می خواهید داده هایتان را پاک کنید، باید از آن استفاده کنید. اگر دستگاه را نگه می دارید، ضروری نیست.
روشن کردن Delete files from all drives؟ همه درایوهایی که به کامپیوترتان وصل کرده اید پاک می کند. این شامل هارد دیسک های خارجی و درایوهای بازیابی می شود. از آنجایی که احتمالا پشتیبان گیری و سایر فایل های مهم را روی آن درایوها دارید، نباید از آن استفاده کنید مگر اینکه بخواهید برای همیشه همه چیز مرتبط با دستگاهتان را پاک کنید.
پروسه Windows Factory Reset را تایید کنید
وقتی از گزینه ها راضی بودید، روی Confirm کلیک کنید. صفحه آخر قبل از شروع بازنشانی کارخانه با عنوان Ready to reset this PC است.
لیستی از اقداماتی را که این فرآیند انجام خواهد داد مشاهده خواهید کرد. اگر می خواهید دوباره بررسی کنید کدام برنامه ها تحت تأثیر این فرآیند هستند، روی View apps that will be removed، کلیک کنید.
در نهایت با کلیک روی Reset، عملیات را تایید کنید، سپس منتظر بمانید تا فرآیند تکمیل شود. اگر لپ تاپ را به تنظیمات کارخانه بازنشانی می کنید، مطمئن شوید که آن را به برق وصل کرده اید تا حین کار خاموش نشود. پس از اتمام مراحل نصب ویندوز، باید دوباره مراحل را طی کنید.
اگر به آن سیستم عامل پایبند هستید، پس از نصب مجدد ویندوز ۱۰، مراحل توصیه شده را انجام دهید. اکنون اولین مورد از ۴ راه برای Factory Reset کردن ویندوز ۱۰ را یاد گرفته اید.
۲- ویندوز را به صورت دستی با Windows Installation Media دوباره نصب کنید
اگر از ویندوز ۱۰ یا ۱۱ استفاده نمی کنید و می خواهید ویندوز را بدون منوی تنظیمات Factory Reset کنید یا به دلایلی نمی خواهید از روش بالا استفاده کنید، ۴ راه برای Factory Reset کردن ویندوز ۱۰ گزینه های دیگری در اختیارتان می گذارد. همیشه می توانید با استفاده از Installation Media، ویندوز را به حالت کارخانه بازنشانی کنید. این به شما امکان می دهد یک نسخه جدید از ویندوز را در کامپیوترتان نصب کنید و همه چیزهایی را که در حال حاضر روی آن وجود دارد پاک کنید.
کاربران ویندوز ۱۱ باید راهنمای ما را برای ایجاد یک درایو قابل بوت ویندوز ۱۱ دنبال کنند. سپس می توانید یک نسخه جدید از ویندوز را از آن نصب کنید.
برای ویندوز ۱۰، نحوه نصب ویندوز ۱۰ را از درایو USB قابل بوت ببینید. این کار شما را در فرآیند بارگیری نصب کننده ویندوز ۱۰ بر روی فلش مموری، بوت شدن از آن و پاک کردن نصب فعلی خود با یک کپی جدید راهنمایی می کند. تا زمانی که یک درایو USB یدکی داشته باشید، این کار رایگان و آسان است.
اگر می خواهید ویندوز ۸.۱ را دوباره از ابتدا نصب کنید، می توانید از ابزار دانلود ویندوز ۸.۱ مایکروسافت استفاده کنید. این به شما امکان می دهد یک ISO را برای رایت روی فلش مموری یا DVD دانلود کنید تا بتوانید ویندوز را دوباره نصب کنید. به سادگی درایو USB یا دیسک حاوی رسانه نصب را وارد کنید، سپس از دستگاه قابل جابجایی بوت کنید. با صفحه تنظیمات ویندوز مواجه می شوید که می توانید برای نصب یک کپی تمیز از آن استفاده کنید. به یاد داشته باشید که با انجام این کار همه چیزهایی که در حال حاضر روی درایوی که ویندوز را در آن نصب می کنید حذف می کند.
از آنجایی که ویندوز ۷ سال هاست که پشتیبانی نمی شود، مایکروسافت دیگر دانلود رسمی ویندوز ۷ را ارائه نمی دهد. توصیه می کنیم به نسخه مدرن ویندوز ارتقا دهید. ویندوز ۷ را از یک سایت تصادفی دانلود نکنید، زیرا ممکن است حاوی بدافزار باشد.
توجه داشته باشید که روشهای شماره ۱ در بالا به شما امکان می دهند که ویندوز را به همان روشی بدون ایجاد دستی نصب کننده USB دوباره نصب کنید، بنابراین بسیار راحتتر هستند.
۳- Factory Reset ویندوز ۱۰ یا ۱۱ از Boot با استفاده از Advanced Methods
در حالی که روش های بالا از ۴ راه برای Factory Reset کردن ویندوز ۱۰، برای بیشتر کاربران کار می کنند، چند راه پیشرفته برای بازنشانی ویندوز، در صورت نیاز، وجود دارد.
برای اجرای بازنشانی کارخانه ویندوز از بوت (مثلا در مواردی که نمی توانید به طور معمول وارد ویندوز شوید)، می توانید از منوی Advanced Startup بازنشانی کارخانه ای را شروع کنید.
برای راهاندازی این منو در صورتی که ویندوز به درستی کار می کند، در ویندوز ۱۰، به Settings > Update & Security > Recovery بروید. در قسمت Advanced Startup، روی Restart now کلیک کنید تا در Advanced Startup راهاندازی شود. در ویندوز ۱۱، به Settings > System > Recovery بروید و روی Restart Now در کنار Advanced Startup کلیک کنید.
همچنین، می توانید منوی استارت را باز کنید و منوی پاور را در آنجا گسترش دهید، سپس کلید Shift را با کلیک روی دکمه Restart نگه دارید. در صورتی که نمی توانید هیچ کدام از اینها را انجام دهید، هنگام بوت کردن، F11 را فشار دهید، که در برخی از سیستم ها، Advanced Startup را باز می کند. در صورت عدم موفقیت، ویندوز پس از سه بار بوت ناموفق، Advanced Startup را به تنهایی راهاندازی می کند.
وقتی Advanced Startup باز شد، Troubleshoot را انتخاب کنید، سپس Reset This PC را انتخاب کنید تا تقریبا همان روش بازنشانی کارخانه مانند شماره ۱ بالا را طی کنید. می توانید Advanced options را برای انتخاب های بیشتر انتخاب کنید، اما هیچکدام از آنها به شما اجازه بازنشانی کارخانه ویندوز ۱۰ یا ۱۱ را نمی دهند، مگر اینکه یک تصویر سیستم ذخیره شده داشته باشید.
در غیر این صورت، ممکن است بتوانید در بایوس بوت شوید و پارتیشن بازیابی را مستقیم روی هارد دیسک بارگیری کنید. با این حال، اگر با این روش بازنشانی کارخانه انجام دهید، همه bloatware های سازنده را دوباره نصب خواهید کرد. اگرچه ایده آل نیست، اما اگر گزینه دیگری نداشته باشید می تواند کار کند.
همچنین می توانید create a recovery drive را در منوی استارت تایپ کنید تا به ابزاری دسترسی داشته باشید که به شما امکان می دهد ابزار خودتان را بسازید. با این حال، این کار به فضای نسبتا مناسبی نیاز دارد و قبل از بروز مشکل باید این کار را انجام دهید. اگر قبلا یکی را ساخته اید، بهتر است یک دیسک نصب ویندوز جدید بسازید، همانطور که در شماره ۲ توضیح داده شد.
هیچ راهی برای بازنشانی کارخانه ای ویندوز از بایوس وجود ندارد. راهنمای ما برای استفاده از BIOS نشان می دهد که چگونه بایوس را به گزینه های پیش فرض بازنشانی کنید، اما نمی توانید خود ویندوز را از طریق آن به حالت کارخانه بازنشانی کنید. همچنین هیچ راهی برای بازنشانی کارخانه ای لپ تاپ بدون روشن کردن آن وجود ندارد. برای انجام تمامی مراحل پروسه، به برق نیاز دارید.
این یکی دیگر از ۴ راه برای Factory Reset کردن ویندوز ۱۰ است.
۴- ریست کردن ویندوز ۱۰ با قابلیت Fresh Start
اگر از نسخه قدیمی ویندوز ۱۰ استفاده می کنید، مایکروسافت روش دیگری را برای بازنشانی کارخانه به نام Fresh Start به شما می دهد. این آخرین مورد از ۴ راه برای Factory Reset کردن ویندوز ۱۰ است. با شروع ویندوز ۱۰ نسخه ۲۰۰۴، این گزینه با فرآیند توضیح داده شده در بالا جایگزین شد، بنابراین اگر از نسخه مدرن استفاده می کنید، از آن استفاده کنید.
هشدار: ما این فرآیند را برای تکمیل گنجانده ایم، اما اگر از نسخه ای از ویندوز ۱۰ استفاده می کنید که هنوز این را ارائه می دهد، باید در اولین فرصت آخرین نسخه ویندوز ۱۰ را نصب کنید تا دستگاهتان را ایمن نگه دارید.
برای دسترسی به Fresh Start به صفحه Settings > Update & Security > Recovery بروید. روی لینک Learn how to start fresh with a clean installation of Windows در پایین کلیک کنید. با این کار برنامه Windows Security باز می شود که گزینه Fresh start را نمایش می دهد. برای ادامه روی Get started کلیک کنید.
توجه داشته باشید که اگر حداقل از ویندوز ۱۰ نسخه ۲۰۰۴ استفاده می کنید، با کلیک بر روی این لینک، صفحه Fresh start مایکروسافت در مرورگر شما باز می شود.
نحوه کار Fresh Start به این شکل است:
Fresh Start همیشه فایل های شخصی شما را نگه می دارد، بدون هیچ گزینه ای برای حذف همه چیز و بازنشانی کامل کارخانه.
Fresh Start آخرین نسخه ویندوز ۱۰ را بدون گزینه ای برای نصب دوباره از فایل های محلی از مایکروسافت دانلود می کند.
به همین دلیل، Fresh Start با حذف همه برنامه های غیر استاندارد ویندوز، از جمله bloatware سازنده، از درهم ریختگی جلوگیری می کند. تنها استثنا برنامههای فروشگاه مایکروسافت هستند که توسط سازنده نصب شده اند و باقی میمانند.
در نهایت Fresh Start “برخی تنظیمات ویندوز” را نگه می دارد، اما مشخص نمی کند که کدام یک. فرآیند بازنشانی فوق هیچ یک از تنظیمات شما را حفظ نمی کند.
به طور خلاصه، تازه ترین نسخه جدیدترین نسخه ویندوز ۱۰ را دانلود می کند، فایل ها و برخی تنظیمات شما را نگه می دارد و به غیر از برنامه های فروشگاه، هیچ نرمافزار تولیدکننده ای را ترک نمی کند. در مقایسه، گزینه تنظیم دوباره استاندارد به شما امکان می دهد فایل هایتان را حفظ کنید، هیچ تنظیماتی را ذخیره نمی کند، همان نسخه ویندوز را نصب می کند و به شما امکان می دهد نحوه نصب دوباره سیستم عامل را انتخاب کنید.
به خاطر داشته باشید که پس از نصب دوباره به این روش، ممکن است لازم باشد کلیدهای مجوز برنامه های پریمیوم را دوباره وارد کنید و احتمالا باید درایورهای سیستم را به روز کنید. حالا با ۴ راه برای Factory Reset کردن ویندوز ۱۰ آشنا شده اید.
حالا Factory Reset کردن ویندوز را یاد گرفته اید
۴ راه برای Factory Reset کردن ویندوز ۱۰ را دیدید. شما چند گزینه برای بازنشانی کارخانه کامپیوتر ویندوز دارید. اگر از ویندوز ۱۰ یا ۱۱ استفاده می کنید، گزینه بازنشانی کارخانه ای داخلی سریع و آسان است. اگر ترجیح می دهید، همه کاربران ویندوز مدرن می توانند یک تصویر را از مایکروسافت دانلود کنند و به این ترتیب یک نصب تمیز انجام دهند.
چه بخواهید قبل از فروش لپ تاپ را به طور کامل ریست کنید چه فقط بخواهید دستگاه را برای افزایش کارایی آپدیت کنید، یکی از این روش ها شما را در راه بازنشانی ویندوز در سریع ترین زمان ممکن قرار می دهد. دفعه بعد، حتی ممکن است نیازی به ریست کردن ویندوز نداشته باشید. راه های دیگری نیز وجود دارد که می توانید بدون نصب مجدد سیستمعامل، کامپیوترتان را مثل روز اول کنید.
۴ راه برای Factory Reset کردن ویندوز ۱۰، این موارد هستند. آیفون دارید و می خواهید گوشیتان Factory Reset کنید؟ راهنمای نحوه Factory Reset آیفون بدون پسورد اپل آیدی را ببینید.