منوی Start بخشی جدایی ناپذیر از ویندوز است. اگر این دکمه در دستگاه شما درست کار نمی کند، با روش حل مشکل کار نکردن دکمه Start در ویندوز ۱۱ همراه باشید.
منوی Start از زمان ویندوز ۹۵ به عنوان بخش مرکزی ویندوز بوده است. به دلیل گنجاندن آن در تقریبا هر نسخه ویندوز، زمانی که تصمیم به توقف کار می گیرد، قابلیت های بسیاری را از دست می دهید.
خوشبختانه، بیش از چند راه وجود دارد که اگر دکمه Start Menu از کار افتاد، دوباره کار کند. بیایید روش حل مشکل کار نکردن دکمه Start در ویندوز ۱۱ را ببینیم.
۱- ری استارت
اولین روش حل مشکل کار نکردن دکمه Start در ویندوز ۱۱، ری استارت است. تعجب خواهید کرد که چگونه بسیاری از مشکلات را یک ری استارت ساده و سریع در ویندوز شما برطرف می کند. در واقع، راهاندازی مجدد اغلب به عنوان اولین راه حل حتی برای بسیاری از مشکلات سختافزاری، مانند عدم پاسخگویی دکمه های کیبورد، پیشنهاد می شود. یکی از دلایل این امر این است که راهاندازی مجدد RAM شما را پاک می کند، که در غیر این صورت ممکن است در استفاده طولانی مدت با نشت حافظه مواجه شود. این می تواند باعث ایجاد وقفه هایی در گردش کار شما شود، مانند مشکلاتی در دکمه Start.
بنابراین، کامپیوتر را ری استارت کنید و ببینید که آیا دکمه Start ویندوز هنوز در بوت آپ بعدی کار نمی کند یا خیر. اگر مشکل به خاطر حافظه یا مشکلات مشابه در سطح پایین بود، یک ری استارت باید برای بازگرداندن همه چیز به کار کافی باشد.
۲- ویندوز را آپدیت کنید
یکی از سادهترین راه ها برای حل مشکلات ویندوز، به روز رسانی آن است. مایکروسافت به طور مداوم بیلدها، ویژگی های جدید و پیشرفت ها را هر ساله با آپدیت های بزرگ و به روز رسانی های امنیتی کوچکتر در میان ویندوز منتشر می کند.
هر زمان که چیزی را پیدا کردید که آنطور که باید کار نمی کند، اولین کار شما باید بررسی و انجام به روز رسانی ویندوز باشد.
بنابراین کلید Windows را فشار دهید، Updates را بنویسید و Check for updates را از میان گزینه ها انتخاب کنید. به سیستم اجازه دهید آپدیت ها را بررسی کند و در صورت موجود بودن آن ها را دانلود کند.
در نهایت، با ری استارت دستگاه، به روز رسانی را نهایی کنید. امیدواریم با این کار مشکل برطرف شود.
۳- از اکانتتان خارج شوید
پس از انجام به روز رسانی ویندوز، خروج از سیستم و ورود مجدد به حساب کاربری خود سریعترین راه ممکن بعدی برای اصلاح منوی استارت است و یکی از چندین روش حل مشکل کار نکردن دکمه Start در ویندوز ۱۱ است.
برای خروج از اکانت، مراحل زیر را انجام دهید:
۱- کلیدهای Win + X را بزنید تا منوی Windows Power User ظاهر شود.
۲- از منو، روی Sign out کلیک کنید.
۳- پس از خروج از سیستم چند ثانیه صبر کنید و دوباره وارد شوید.
اگرچه این یک ترفند است و نه یک راه حل “محکم”، این ترفند ساده می تواند شما را از انجام اقدامات شدیدتر مانند ویرایش ورودی های رجیستری یا ریست کردن Windows Explorer نجات دهد.
۴- Windows Explorer را ری استارت کنید
Windows Explorer مدیر فایل پیش فرض ویندوز است. مایکروسافت برای اولین بار Window Explorer را در ویندوز ۹۵ معرفی کرد. Explorer به شما امکان می دهد فایل های موجود در سیستم خود را ببینید، با آنها تعامل داشته باشید و آنها را تغییر دهید.
دکمه منوی شروع گاهی اوقات به دلیل مشکلات ویندوز اکسپلورر کار نمی کند. در برخی موارد، حتی کل ویندوز ممکن است پاسخگو نباشد. راهاندازی دوباره اکسپلورر به سادگی می تواند مشکلاتی را که بر منوی استارت و نوار وظیفه تأثیر می گذارد حل کند.
برای ری استارت کردن اکسپلورر:
۱- Ctrl + Shift + Esc را بزنید تا Task Manager را باز کنید.
برای باز کردن Task Manager می توانید از هشت راه باز کردن Task Manager در ویندوز ۱۱ نیز کمک بگیرید.
۲- در بخش Processes، روی Windows Explorer راست کلیک کنید و Restart را بزنید.
۳- صبر کنید تا Explorer راهاندازی شود.
هنگامی که ویندوز اکسپلورر را ری استارت می کنید، برنامه Explorer خارج می شود و باعث می شود رابط کاربری گرافیکی که در بالای سیستم فایل قرار دارد به طور لحظه ای ناپدید شود. بنابراین، اگر دیدید همه چیز برای یک ثانیه خالی است، نگران نباشید.
۵- System File Checker Scan را انجام دهید
فایلهای سیستمی خراب که باعث مشکلات پیشبینی نشده میشوند، مشکلی به قدمت خود ویندوز هستند. همانطور که می توانید انتظار داشته باشید، چنین فایل هایی می توانند منوی Start را نیز تحت تاثیر قرار دهند و باعث از کار افتادن آن شوند.
خوشبختانه، ویندوز ۱۰ دارای ابزارهای داخلی تعمیر فایل است که می تواند اکثر مشکلات مربوط به فایل های سیستمی خراب را برطرف کند. System File Checker (SFC) یکی از این ابزارهاست.
Command Prompt را با دسترسی ادمین راهاندازی کنید. برای انجام این کار:
۱- Win + S را بزنید، Command را تایپ کنید، روی Command Prompt راست کلیک کنید و Run as administrator را انتخاب کنید.
۲- در پنجره Command Prompt، عبارت SFC /scannow را تایپ کنید و اینتر را بزنید.
۳- صبر کنید تا ابزار اسکن را انجام دهد.
اگر ویندوز هیچ گونه نقض یکپارچگی پیدا نکرد، مشکلی با فایل ها وجود نداشت. با این حال، اگر ویندوز مشکلاتی را پیدا کرد اما نتوانست آنها را حل کند، ممکن است لازم باشد اسکن های بیشتری انجام دهید.
۶- با استفاده از PowerShell، برنامه های داخلی ویندوز را دوباره ثبت کنید
زمانی که دکمه Start Menu کار نمی کند، یک راه حل موقت، ثبت مجدد برنامه با استفاده از Windows PowerShell است. اما پیش از این که این کار را انجام دهید، به یاد داشته باشید که اگر مشکل در آینده ادامه داشت، ممکن است لازم باشد این روند را تکرار کنید.
۱- Wins + S را بزنید و Powershell را تایپ کنید.
۲- روی Windows PowerShell راست کلیک کنید و Run as administrator را بزنید.
۳- در PowerShell، فرمان زیر را پیست کنید و Enter را بزنید:
Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)AppXManifest.xml”}
۷- فایل های موقت کورتانا را با خط فرمان غیر فعال کنید
یکی از بزرگترین تغییراتی که مایکروسافت در ویندوز ۱۰ ایجاد کرد، ادغام کورتانا در سیستم عامل بود. کورتانا برداشت مایکروسافت از دستیار صوتی هوشمند بود. اما در اجرای هدفش کوتاهی کرد و بسیاری از مردم کورتانا را غیر فعال کردند.
متأسفانه، کورتانا اغلب می تواند باعث عملکرد نادرست Windows Explorer شود. بنابراین، حذف و بازسازی فایلهای موقت کورتانا می تواند تا حد زیادی در رفع مشکلات اکسپلورر، از جمله کار نکردن دکمه Start Menu کمک زیادی کند.
۱- Win + S را بزنید و Command Prompt را تایپ کنید.
۲- از گزینه ها روی Command Prompt راست کلیک کنید و Run as administrator را انتخاب کنید.
بعد از باز شدن Command Prompt، فرمان های زیر را به ترتیب اجرا کنید:
۱- CD/d “%LOCALAPPDATA%PackagesMicrosoft.Windows.Cortana_cw5n1h2txyewy”
۲- Taskkill /F /IM SearchUI.exe
۳- RD /S /Q Settings
اگر این دستورها کار نمی کنند، چند گزینه دیگر در اختیار دارید، پس ادامه روش حل مشکل کار نکردن دکمه Start در ویندوز ۱۱ را بخوانید.
۸- وارد Safe Mode شوید
اگر واقعا برای کار کردن به دکمه Start Menu نیاز دارید و اهمیتی ندارید که دسترسی به برنامه های شخص ثالث را از دست بدهید، بوت شدن در حالت Safe Mode می تواند یک راه عالی برای بازگرداندن منوی Start باشد.
برای افراد ناآشنا، Safe mode یک ابزار ویندوزی است که درایورها و برنامه های غیرضروری را برای بوت کردن کامپیوتر در حالت اولیه با برنامه های اصلی غیر فعال میکند. در چنین محیطی بدون مشکل، کاربران می توانند با تمرکز بر دلایل ریشه ای، بدون نگرانی در مورد برنامه های کاربر، مشکلات را حل کنند.
پس دستگاه را در Safe Mode روشن کنید و ببینید مشکل برطرف می شود یا خیر.
۹- System Restore یا Factory Reset انجام دهید
اگر هیچ یک از این راه حل ها کار نکرد، آخرین روش حل مشکل کار نکردن دکمه Start در ویندوز ۱۱، انجام System Restore یا Factory Reset است. به این معنی است که یکی از عملکردهای اصلی ویندوز باعث می شود منوی استارت بد رفتار کند. در این صورت، ممکن است لازم باشد ویندوز را بازیابی یا بازنشانی کارخانه ای کنید تا دوباره کار کند.
شروع جدیدی به منوی Start بدهید
روش حل مشکل کار نکردن دکمه Start در ویندوز ۱۱ را دیدید. امیدواریم روش های بالا به شما کمک کرده باشند که منوی استارت را بازگردانید. یادتان باشد؛ اگر قصد دارید کامپیوتر خود را به طور کامل بازنشانی کنید تا مشکل برطرف شود، از دستگاه یک نسخه پشتیبان تهیه کنید تا بتوانید پس از اتمام کار، همه چیز را دوباره برگردانید.
روش حل مشکل کار نکردن دکمه Start در ویندوز ۱۱ به این ترتیب است. می خواهید بیشتر با منوی Start آشنا شوید؟ ۱۰ قابلیت منوی Start ویندوز ۱۱ که باید بشناسید را ببینید.