اگر همیشه از GPU اختصاصی استفاده می کنید، چرا Integrated Graphics را در ویندوز غیر فعال نمی کنید؟ با نحوه غیر فعال کردن Integrated Graphics در ویندوز ۱۱ همراه باشید.
کامپیوتر ویندوز شما احتمالا دارای گرافیک یکپارچه است، به خصوص اگر لپ تاپ باشد. مشکل این نوع پردازنده گرافیکی که در مادربرد تعبیه شده است، این است که معمولا قدرت کمتری نسبت به یک پردازنده گرافیکی اختصاصی دارد. بنابراین، اگر یک GPU اختصاصی دارید که قدرتمندتر است، می توانید Integrated Graphics را غیر فعال کنید.
در این راهنما، ما نحوه غیر فعال کردن Integrated Graphics در ویندوز ۱۱ را به شما نشان می دهیم.
چگونه بررسی کنیم که آیا یک GPU اختصاصی داریم؟
پیش از این که سراغ نحوه غیر فعال کردن Integrated Graphics در ویندوز ۱۱ بروید، باید بررسی کنید که آیا کامپیوتر شما یک GPU اختصاصی نصب کرده است و به درستی کار می کند. برای انجام این کار، روی قسمت خالی Taskbar کلیک راست کنید و Task Manager را انتخاب کنید.
در Task Manager، تب Performance را در سمت چپ انتخاب کنید و به تعداد GPU های موجود در دستگاه در سمت راست نگاه کنید. اگر بیش از یکی وجود دارد، دیگری GPU اختصاصی است. در تصویر زیر، در سمت راست Dedicated GPU Memory را می بینید که یعنی کارت گرافیک اختصاصی دارید.
پس از تأیید اینکه یک GPU اضافی دارید، می توانید iGPU را غیر فعال کنید.
نحوه غیر فعال کردن Integrated Graphics در ویندوز ۱۱
می توانید iGPU را در Device Manager غیر فعال کنید. برای انجام این کار، کلیدهای Win + R را فشار دهید تا Windows Run باز شود. devmgmt.msc را در کادر متن تایپ کنید و کلید Enter را بزنید تا Device Manager باز شود.
بخش Display adapters را گسترش دهید و روی integrated GPU راست کلیک کنید، سپس Disable device را انتخاب کنید.
در پیامی که ظاهر می شود، با کلیک بر روی Yes تأیید کنید که می خواهید iGPU را غیر فعال کنید. این باید گرافیک یکپارچه ویندوز شما را خاموش کند تا سیستم به گرافیک اختصاصی متکی باشد.
آیا باید Integrated Graphics را خاموش کنید؟
نحوه غیر فعال کردن Integrated Graphics در ویندوز ۱۱ را یاد گرفتید. در حالی که پردازندههای گرافیکی اختصاصی نسبت به iGPU قدرتمندتر هستند و میتوانند عملکرد گرافیک را افزایش دهند، اما همیشه اینطور نیست.
بنابراین تصمیم برای غیر فعال کردن گرافیک یکپارچه شما بستگی به این دارد که آیا گرافیک اختصاصی قوی تری دارید یا خیر، و اینکه آیا برنامه های گرافیکی زیادی مانند بازی ها و نرم افزارهای طراحی را اجرا می کنید. GPUهای اختصاصی برای عملیات شدیدتر ایده آل هستند.
از سوی دیگر، اگر از برنامه های گرافیکی فشرده استفاده نمی کنید، یا نیاز به کاهش مصرف انرژی در لپ تاپ دارید، نیازی به غیر فعال کردن iGPU ندارید. همچنین، سیستم ویندوز شما ممکن است از گرافیک های قابل تغییر پشتیبانی کند، که به آن اجازه می دهد بسته به برنامه ای که در حال اجرا هستید تصمیم بگیرد از کدام GPU استفاده کند.
با این حال، این ممکن است باعث شود که iGPU در برخی از سناریوها در صورتی که هر دو برنامه های کاربردی را اجرا می کنند و منابع سیستم کافی برای جابجایی وجود نداشته باشد، GPU اختصاصی را با تنگنا مواجه کند.
در صورت نیاز، از کارت گرافیک اختصاصی استفاده کنید
نحوه غیر فعال کردن Integrated Graphics در ویندوز ۱۱ را دیدید. در مجموع، بهتر است از کارت گرافیک اختصاصی استفاده کنید، به خصوص اگر به برنامه های کاربردی گرافیکی نیاز دارید. اما اگر دستگاهتان GPU اختصاصی ندارد، Integrated Graphics را غیر فعال نکنید.
نحوه غیر فعال کردن Integrated Graphics در ویندوز ۱۱ به این ترتیب است. آموزش های مشابه و بیشتر را در ۵ راه رفع مشکلات Memory Integrity در ویندوز ۱۱ ببینید.