قطعا گاهی پیش می آید که مایل نیستید همیشه از یک برنامه بهره گیرید و در این بین به دنبال محدودیتی برای آن هستید. برای انجام چنین عملی روش هایی وجود دارد که به آن خواهیم پرداخت. با اعوجاج همراه باشید.
بر اساس گزارشهای اخیر، برزیلیها در روز به طور متوسط بین ۴ تا ۸ ساعت با تلفن همراه خود کار میکنند و به همین دلیل برزیل را به عنوان دومین کشور با بالاترین زمان استفاده از گوشیهای همراه میشناسند. البته، راه حلهای زیاد و مفیدی برای ایجاد محدودیت زمانی جهت استفاده از گوشیهای هوشمند وجود دارد. این قابلیت و راهحلها برای والدینی که نمیخواهند فرزندانشان به مدت طولانی در گوشی غرق شوند نیز مناسب خواهد بود.
در گوشیهایی با سیستم عامل اندروید، ابزاری به نام “سلامت دیجیتال” (Digital well-being) وجود دارد که میتواند به شما در این کار کمک کند. تنها محدودیتی که در استفاده از این قابلیت وجود دارد این است که در نسخه اندروید ۹ یا بالاتر در دسترس خواهد بود.
قرار دادن محدودیت زمانی برای برنامه اندرویدی
۱.در گوشیهایی با سیستم عامل اندروید ۹ یا بالاتر به بخش Settings بروید و گزینه Digital well-being and parental controls را پیدا کنید.
۲. روی Show your data ضربه بزنید.
۳. گزینه Panel را از قسمت Options to disconnect انتخاب کنید.
۴. سیستم شما را به صفحهای با همه برنامههای موجود در تلفن همراه هدایت میکند. شما میتوانید به سادگی برنامه مورد نظر خود را انتخاب و زمان صرف شده روی آن را محدود نمایید.
۵. سپس روی App usage timer ضربه بزنید و زمانی را که می خواهید به این برنامه اختصاص دهید، مشخص کرده و سپس روی ok لمس کنید.
لازم به یادآوری است که اگر زمان استفاده از برنامه تمام شود، برنامه به طور خودکار بسته شده و آیکون آن خاکستری میشود که نشان دهنده عدم امکان اجرای دوباره است. این محدودیت زمانی هر روز به صورت خودکار تمدید شده و لازم نیست هر بار به صورت دستی تنظیمات فوق را اعمال کنید. البته، در صورتی که نیاز داشتید در همان روز از برنامه مجدداً استفاده کنید، کافیست دوباره تنظیمات دیجیتال را تغییر داده و محدودیت زمانی از پیش تعیین شده را حذف نمایید.
همچنین اگر گوشی شما ابزار “سلامت دیجیتال” را ندارد، میتوانید برنامههای دیگری را از مارکتهای اندرویدی دانلود کرده و محدودیت زمانی را بر روی برنامههای خود اعمال کنید که البته در این مطلب قصد نداریم به آنها بپردازیم. در برخی شبکههای اجتماعی نیز کنترل زمان استفاده از طریق تنظیمات برنامه قابل انجام است. برای مثال در اینستاگرام کافی است از مسیر تنظیمات محدودیتی را برای وقتگذرانی در این شبکه اجتماعی تعیین کنید.