جامعه اطلاعاتی ایالات متحده (IC) به این نتیجه رسیده است که اطلاعات کافی برای یافتن منشاء ویروس کرونا و نتیجه گیری درباره اینکه آیا این بیماری به دلیل جهش طبیعی ویروس SARS-CoV-2 از حیوانات به انسان یا حادثه آزمایشگاهی آغاز شده است، در اختیار ندارد.
پس از درخواست رئیس جمهور آمریکا، IC یک نظر دو صفحه ای و طبقه بندی شده درباره منشاء ویروس کرونا ارائه کرد. IC بر اساس منشأ احتمالی ویروس خاطر نشان کرده است که هر دو فرضیه برای همه گیری کرونا قابل قبول است.
شورای اطلاعات ملی و عناصر ناشناس IC – می تواند شامل سازمان های نظامی، FBI ، CIA و شاخه های وزارت خارجه باشد – ظاهراً در ارزیابی خود در مورد چند نکته توافق کردند. مقامات چینی قبل از شیوع ویروس در ووهان چین، در دسامبر ۲۰۱۹ درباره شیوع پیدا کردن ویروس SARS-CoV-2 اطلاعاتی در دست نداشتند. همچنین به این نتیجه رسیدند که این ویروس به عنوان یک سلاح بیولوژیکی توسعه نیافته است.
بایدن از دولت چین خواسته است تا به آزمایشگاه های مستقل در ووهان اجازه کار با ویروس کرونا بررسی علل شیوع را بدهد، درخواستی که مقامات چینی به صراحت آن را رد کرده اند.
در این ارزیابی آمده است: ” برای یافتن منشاء ویروس کرونا همکاری چین بسیار مورد نیاز است. با این حال، پکن همچنان مانع تحقیقات جهانی می شود و در برابر به اشتراک گذاری اطلاعات مقاومت می کند و سایر کشورها از جمله ایالات متحده را مقصر می داند. “
جسی بلوم، زیست شناس تکاملی در مرکز تحقیقات سرطان فرد هاچینسون که از نظریه نشت آزمایشگاهی حمایت کرده است، از نتیجه گیری ارزیابی درباره دو فرضیه استقبال کرده است. بلوم نامه ای را امضا کرد که توسط ۱۷ دانشمند دیگر امضا شده و توسط Science منتشر شده است و می گوید: “امیدوارم جامعه اطلاعاتی، اطلاعات جدیدی را که جمع آوری کرده اند را منتشر کند.”
در قسمتی از این گزارش ذکر شده است: “تحلیلگران سه عنصر IC هنوز قادر به نتیجه گیری قطعی نیستند، برخی از تحلیلگران منشا طبیعی و برخی دیگر منشأ آزمایشگاهی را منشاء ویروس کرونا می دانند.”
ویلیام هاناژ، زیست شناس تکاملی در دانشگاه هاروارد می گوید: “این ارزیابی کاملا متعادل است و نشان می دهد که عناصر IC به طور کلی به فرضیه منشا طبیعی بودن ویروس میل دارند. من فکر می کنم این منعکس کننده نظر اکثر دانشمندانی است که به آن پرداخته اند. البته بدون شواهد بیشتری از موارد اولیه انسان یا حیواناتی که ویروس های نزدیک به هم دارند، نمی توان برای هر دو سناریو استدلال قانع کننده ای ارائه کرد زیرا هیچ مدرک قطعی در دست نیست.
بایدن در بیانیه ای گفت که ایالات متحده به همکاری با شرکای همفکر خود در سراسر جهان ادامه خواهد داد تا دولت چین را تحت فشار قرار دهد تا به متخصصان تحت نظارت سازمان بهداشت جهانی اجازه دسترسی به “همه داده ها و شواهد مربوطه” شامل پروتکل های ایمنی زیستی در آزمایشگاه های ووهان و داده های حیوانی و انسانی از آغاز همه گیری را بدهد. ما باید یک گزارش کامل و شفاف از این فاجعه جهانی داشته باشیم و هیچ چیز کمتر قابل قبول نیست.”