درک اینکه اگر استیو جابز اپل را تأسیس نمی کرد، تقریباً همه در چه روزی زندگی می کردند دشوار است. به همان اندازه که غول تکنولوژی قطبی بوده، نمی توان این بحث را مطرح کرد که چهره چندین صنعت از جمله گوشی های هوشمند را تغییر نداده است. متأسفانه، جابز نمی توانست شاهد موقعیت فعلی شرکت تریلیون دلاری باشد که در سال ۱۹۷۶ با استیو وزنیاک تأسیس کرد و اگر امروز زنده بود، تولد ۶۹ سالگی خود را جشن می گرفت.
استیو جابز در سال ۲۰۱۱ در سن ۵۶ سالگی درگذشت
قبل از اینکه اپل با آیفون شناخته شود و زمانی که بخش گوشی های هوشمند آن سهم عمده ای از درآمد را به ارمغان آورد، استیو جابز و استیو وزنیاک سفر شرکت را با یک کامپیوتر رومیزی به نام مکینتاش آغاز کردند. در سال ۱۹۸۴ با جانشین Macintosh II که اندکی پس از آن رونمایی شد، عرضه شده است. با این حال، جابز روابط پر سر و صدایی با هیئت مدیره اپل و مدیر عامل آن، جان اسکالی داشت.
بعدها، یک تصمیم مشترک منجر به اخراج استیو جابز از اپل شد، اما او در سال ۱۹۹۷ بازگشت، در زمانی که شرکت در حال مبارزه بود و نزدیک به ورشکستگی قرار داشت. جابز با همکاری رئیس سابق طراحی صنعتی، جانی آیو، محصولاتی نمادین، هم از نظر طراحی و هم از نظر عملکرد، ایجاد کرد و این غول مستقر در کالیفرنیا را به موقعیت جدید یکی از بزرگترین نهادهای فناوری در جهان رساند.
البته، چگونه می توان اولین باری را که جابز از اولین معرفی آیفون اپل در سال ۲۰۰۷ رونمایی کرد، فراموش کرد؟ قبل از آن، ما به وضوح به یاد می آوریم که گوشی های هوشمند ظاهر و عملکرد بسیار متفاوتی با آنچه امروز می بینیم دارند. علاوه بر آیفونها، جابز تبلتهای توانمندی را نیز به بازار معرفی کرد و آن نتبوکهای فشرده و نسبتاً کند را از بین برد، اما کمی بعد، شرکتهای رقیب شروع به تولید محصولات خود کردند، با تقلید از آنچه اپل قبلاً منتشر کرد.
تیم کوک در سال ۲۰۱۱ جانشین استیو جابز به عنوان مدیرعامل اپل شد و طبق گزارش ها، کوک تحت رهبری او درآمد و سود شرکت را دو برابر کرد و ارزش بازار آن از ۳۴۸ میلیارد دلار به ۱.۹ تریلیون دلار رسید. کوک پیامی دلگرم کننده را در X به اشتراک گذاشته است و از دوست، رئیس سابق و مربی خود در پلتفرم رسانه اجتماعی میکروبلاگینگ قدردانی می کند و به یاد می آورد که تولد ۶۹ سالگی او می توانست باشد اگر زنده بود.