حتما در اینترنت،تبلیغات و شبکههای مجازی کلمه سرور مجازی یا سرور ابری یا امثال این را شنیدهاید اما هیچوقت به سراغ آن یا مفهوم آن نرفتهاید. پس با ما همراه باشید تا با همهی این مفاهیم آشنا شویم. مشتریانی که ازسرور های ابری استفاده میکنند از چندین سرور(اختصاصی) و دسترسی به فضای ذخیرهسازی بسیار زیاد و حداکثر پهنای باند بهره میبرند. سرورهای ابری در دسترس تر و ایمن تر نسبت به سرورهای مجازی و فیزیکی هستند. به عنوان مثال اگر یکی از سرورها دچار اسیب شود، بقیه سرورها هنوز آنلاین هستند و در حالی که سرور آسیب دیده در حال تعمیر است، باقی سرور ها بار سرور اسیب دیده را پوشش می دهند. بنابراین، هنگامی که چنین اتفاقی رخ می دهد،ممکن است مشتری حتی متوجه ان اسیب نشود.
در رایانش ابری، منابع محاسباتی ، ذخیرهسازی داده و نرمافزارها در سرور های پر قدرت و شبکه های سریع در مراکز دادههای بزرگ قرار دارند که توسط ارائهدهندگان خدمات ابری مدیریت میشوند. این ارائهدهندگان خدمات میتوانند شرکتهای معروفی مانند امازون و مایکروسافت باشند که زیرساختهای مورد نیاز را فراهم میکنند و سرویسهای ابری را به صورت اشتراکی به کاربران ارائه میدهند.
سرورهای ابری چگونه کار می کنند؟
اکنون که می دانید سرور ابری چیست، بیایید به نحوه عملکرد آنها نگاه کنیم. سرورهای موجود در فضای ابری درست مانند سرورهای فیزیکی عمل می کنند، اما با یک تفاوت کلیدی، سرور های کلود در حقیقت چند سرور اختصاصی هستند که هر زمانی که اطلاعات فردی از بین رفت این سرور ها اطلاعات فرد را با هارد دیسک جدید جایگزین میکنند که حتی این ویژگی سرور های کلود یعنی داشتن بک اپ همیشگی ، ان را از سرور مجازی متمایز میکند. هم چنین این سرورها می توانند تقریباً در هر مکانی قرار گیرند. در مقابل، سرورهای فیزیکی در محلی خاص میزبانی میشوند و فقط کاربران در آن مکان میتوانند به آنها دسترسی داشته باشند.
انواع سرورهای ابری
- سرورهای ابری public اینها متعلق به ارائه دهندگان سرویس هستند و در اختیار عموم قرار می گیرند.
- سرورهای ابری private این سرورها در شبکه های خصوصی کار می کنند و فقط برای گروهی از کاربران قابل دسترسی هستند.
- سرورهای ابری Hybrid اینها ترکیبی از سرورهای ابری عمومی و خصوصی هستند و به سازمان ها اجازه می دهند از مزایای هر دو استفاده کنند.
مزایای سرورهای ابری
سرورهای ابری به طور کامل صنعت فناوری اطلاعات را متحول کرده اند. بسیاری از شرکت ها فناوری ابر را به زیرساخت ها و سرورهای فیزیکی و متمرکز ترجیح می دهند. دلیل این امر این مزایا است:
قابلیت مقیاس پذیری
سیستم های محاسباتی و سیستم هایی که برای ذخیره داده ها نیاز دارید دائما در حال تغییر هستند. به همین دلیل سرورهای ابری می توانند به سرعت به نیازهای شما پاسخ دهند و هر زمان که بخواهید تعداد منابع مورد نیاز شما را افزایش یا کاهش دهند.
در سرورهای ابری، می توانید با توسعه پروژه یا برنامه خود، ابعاد سرور موجود خود را گسترش دهید. در واقع، با سرورهای ابری، میتوان مقدار رم، پردازنده، دیسک، پهنای باند و غیره را در صورت تقاضا، افزایش یا کاهش داد.
دسترسی اسان
با توجه به مقاومت بالای سرورهای ابری در برابر خرابی، این سرورها بیشترین قابلیت دسترسی را در بین سرورهای موجود دارند. سرور ابری همیشه در دسترس است و در هر زمانی از شبانه روز می توانید به آن دسترسی داشته باشید. حتی اگر یکی از سرورها مشکل داشته باشد، می توانید از منابع موجود در سرورهای متصل دیگر استفاده کنید بدون ابنکه حتی متوجه مشکل شوید.
انعطاف پذیری
امکان شخصی سازی سرورهای ابری بسیار بیشتر از سایر خدمات مشابه در حوزه فناوری است. شما می توانید گزینه مورد علاقه خود را از بین صدها سیستم عامل و قالب نرم افزاری انتخاب کنید یا یک قالب سفارشی ایجاد کنید. ابتدا تصمیم بگیرید که چه مقدار حافظه نیاز دارید و مدل ابری مورد نظر خود را انتخاب کنید. همچنین می توانید از ویژگی های مختلفی مانند Auto Load Balancer و Firewall استفاده کنید.
هزینه پایین
استفاده از سرورهای ابری برای شرکت ها هزینه کمتری نسبت به خرید و نگهداری زیرساخت ها دارد. در این مدل، شرکت ها می توانند منابع سرور را هر زمان که نیاز باشد گسترش دهند و فقط برای منابعی که مصرف می کنند هزینه(اجاره) بپردازند.
سهولت در استفاده
سرورهای ابری معمولاً در عرض چند دقیقه راه اندازی می شوند و شما می توانید آنها را از طریق کنترل پنل مورد نظر مدیریت کنید. فعال کردن ویژگی ها و پیکربندی سرورهای شما چند دقیقه و فقط چند کلیک طول می کشد.
امنیت
دادههایی که با ارائهدهندگان خدمات ابری یا همین فروشندگان هاستیگ و سرور مجازی ذخیره میکنید ممکن است ایمنتر از دادههایی باشد که روی هارد دیسک رایانهتان دارید. به خاطر داشته باشید که هکرها ممکن است از طریق بدافزار و ایمیل های فیشینگ به داده های ذخیره شده در دستگاه های شما دسترسی داشته باشند. رویههای امنیتی اجرا شده توسط سازمانهای بزرگتر که خدمات ابری ارائه میدهند معمولا قویتر و مؤثرتر از رویههایی هستند که از رایانه شخصی و سایر دستگاههای خانگی شما محافظت میکنند اما با داشتن سرور های ابری دیگر نیازی به نگران بودن از بین رفتن اطلاعات نخواهد داشت.
معایب سرورهای ابری
از آنجایی که سرورهای ابری معمولاً محیط های چند میزبانی(اشتراکی) هستند، کاربر کنترل مستقیمی بر موقعیت فیزیکی سرورها ندارد.
برای نگهداری اطلاعات در سرور های ابری شما ملزم به پرداخت هزینه دوره ای هستید اما در رایانه شخصیتان نیازی به پرداخت هزینه ندارید.
برای استفاده از سرور های ابری همیشه شما باید به اینترنت وصل باشید تا به سرور متصل شوید و این نیاز همیشگی به اینترنت بخصوص زمانی که اینترنت دچار قطعی یا هر تغییر شود روی ارتباط شما با سرور تاثیر میگذارد و این میتواند یک ایراد محسوب شود.
جمع بندی
سرورهای ابری راه حل ایمن تری را برای پاسخگویی به افرادی که کسب و کارهای مجازی با حجم کارهای مختلف دارند ارائه می دهند. ما در مورد سرور مبتنی بر ابر، نحوه کارکرد ، مزایا و نوع استقرار آن و تفاوت ان با سرور مجازی آشنا شده ایم. گام بعدی این است که به دنبال یک ارائه دهنده قابل اعتماد، با ظرفیت و توانا برای برآوردن نیازهایتان باشید.
انتخاب ارائه دهنده خدمات ابری مناسب برای دستیابی به اهداف و موفقیت سازمان شما حیاتی است. بسیار مهم است که سرویسی را انتخاب کنید که هم نیازهای فعلی و هم نیازهای آینده شما را برآورده کند. پس اگر هزینه کافی برای تهیه سرور کلود (ابری) و نیاز به یک پشتیبان گیری همیشگی از اطلاعات دارید در خرید ان شک نکنید اما اگر ترجیح میدهد هزینه کمتری کنید سرور مجازی مناسب کسب و کار شما است اما در سرور مجازی رویدادهایی از قبیل از بین رفتن داده ها به طور ناگهانی مانند سوخنن هارد یا خرابی ان ممکن است وجود داشته باشد پس همیشه فرد یاید از اطلاعات خود بک اپ داشته باشد. شاپینگ سرور، ما سرورهای مجازی با کارایی بالا، مقیاس پذیر و مقرون به صرفه را برای پشتیبانی از مشتریان و صنایع با نیازها و حجم کاری متفاوت ارائه می دهیم.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد شاپینگ سرور، محصولات سرورمجازی ما را بررسی کنید یا با یکی از کارشناسان ما برای مشاوره رایگان در مورد سرو های مجازی ،نحوه کارکرد ونحوه ارائه خدمات صحبت کنید.امیدواریم که این مقاله برای شما مفید و موثر باشد.